Ale zamiana 205/55/16 na 225/40/18 to jest przeklamanie licznika rzedu 0,8% wiec to najlepszy zamiennik. Wsadzenie profilu 35 powoduje juz duzo wieksze przeklamanie.
na 18 pojdzie sporo w gore tym bardziej ze dasz kapec 225/40 ja mialem tak wczesniej i nie zauwazylem zadneko zaklamania licznika teraz mam 215/35 i nie widze zadnej ruznicy tym bardzej ze mam na gwincie a fele z aukci sa okej
tu masz fotke na seryjnym zwisie i na kapciu 225/40/18
tu masz na sprezynkach przod -40mm a tyl -35mm kapec dalej 225/40/18
a tu masz na gwincie i na kapciu 215/35/18
[ Dodano: Sro 23 Kwi, 08 00:07 ]
powiem tak nie sadze tabelom na 16 bardziej siadzie gdysz mam wiecej opony i ci na niej siada na 18 masz mniej i mniej siada a peawie wcale a jak przylozysz felgi seryjnej to bedzie taka sama wielkosc wiem cos otym bo przykladalem do swojej 15 z kapciem 195/65/15 i na wysokosc sa takie same
powiem tak nie sadze tabelom na 16 bardziej siadzie gdysz mam wiecej opony i ci na niej siada na 18 masz mniej i mniej siada a peawie wcale a jak przylozysz felgi seryjnej to bedzie taka sama wielkosc wiem cos otym bo przykladalem do swojej 15 z kapciem 195/65/15 i na wysokosc sa takie same
tabele to czysta matematyka, tu nie ma nic na wiare :lol:
autorus, to na bank chinszczyzna,ktora nie gnie sie tlyko pęka,do tego powiedz czy bratu źle zyczysz jezeli oni za 4 opony liczą 650zł... :roll: ..gdzie norlanie jednej za tyle nie kupisz..NIE POLECAM!!
Superbman, z tymi oponami to tak calkowicie poza tematem, ale na bank to nie sa zadne wanli czy inne wynalazki tylko jakies bieznikowane ... a to juz wogole mega tragedia ...
Ja jestem zwolennikiem felg naprawde mocnych. Albo origo Vw/Audi albo jakies OZ lub inne dobrze znane w branzy i chwalone. Chwastów wole unikac. Opony jesli mialbym do 18tek kupic, to kupilbym ... ale uzywane jakies 5-6 mm. Te za 650 zl to napewno nic bezpiecznego :roll:
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
Komentarz